Vodácká dovolená na Berounce za slunečného počasí

Řeka Berounka vám nabídne hned několik jevů, s nimiž se jinde nesetkáte. Je to jedna z nejkrásnějších řek v Evropě, její tok je sice spíše pozvolný, neočekávejte tu žádné divoké peřeje, ale o to tu nejde. Působivé je zejména její okolí. A tam se můžete vypravit pěšky, na kole, a samozřejmě posazeni na sedačkách plastových kánoí.

léto na Berounce

Jak by taková plavba měla probíhat

První den – vodáci obvykle plánují počátek plavby po Berounce z Chrástu u Plzně, resp. od kempu u Dolanského mostu.  Je tu velmi příjemné prostředí pro přenocování a během dopoledne můžete vyplout směrem na Darovou. Kempovat se dá pod Darovanským Dvorem, pod vodopádem Dírka. A pokud je slunečno, můžete si tu vychutnat krásný západ slunce.

Druhý den – za teplého slunečného počasí se vyplatí na okamžik zastavit u jezu Žíkovský mlýn, je tu krásná prostorná louka a úžasné koupání. Na levém břehu nad obcí Čivice, na trase Naučné stezky Kaňonem Horní Berounky je zajímavá vyhlídka. Kempovat byste mohli na tábořišti Kobylka, opět s překrásným výhledem do krajiny.

přehrada Klíčava

Třetí den – poplujete podél Rakoluské rybárny k Podkrašovskému mlýnu, kde na vás čeká vskutku pohádková scenérie. Dejte si tu hodinku pauzu na oběd, stojí to za to. Třetí den přenocujte na Zvíkovci pod železobetonovým mostem a další den ráno si vyšlápněte po silnici k jižnímu okraji obce Zvíkovec, odkud jsou působivé výhledy do údolí Berounky.

Čtvrtý den – trochu odpočívejte a zakončete plavbu ve Skryjích. Můžete se odtud vypravit ke Skryjským jezírkům.

Pátý den – podél Týřovických skal a Kouřimecké rybárny doplujete až do Nezabudic. Jsou tu překrásná skaliska, která zasahují místy až k říční hladině, a za slunečného počasí si tu budete připadat, jako v pohádce.

Plavbu po Berounce můžete zakončit právě zde, v kraji spisovatele Oty Pavla, a navečer zajít do restaurace U Rozvědčíka na nějaké dobré menu.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu pod tímto článkem jen za 50 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

Podobné příspěvky

© Ozdobse.cz - Všechna práva vyhrazena.