Pes dokáže vyléčit psychickou bolest

Pes. Řeknu Vám příběh o paní, která díky svému psovi začala opět věřit a vykouzlilo jí to úsměv na tváři v pro ni zlém a krutém světě. Květuška s manželem si zarezervovali pejska z chovné stanice. Jednalo se o černého labradora, který by jim byl členem rodiny. Pomalu se připravovali na blížící se den D. Měli krásnou dřevěnou boudu na zahrádce, vnitřek domu byl vybavený huňatým pelíškem. Mističky na jídlo a vodu stáli na svém místě. Týden před cestou za vyzvednutí svého budoucího parťáka do pohody i nepohody bohužel Květušky manžel zemřel. Odešel náhle. Květa z toho byla zdrcená.

labrador - pes

Zařizovala vše kolem manželovo smrti a její děti jí byli oporou. Celý svět se jí z rázu přetočil. Neměla radost ani chuť do života. A kdo by se jí taky divil. Děti takhle maminku vidět nechtěly, a tak se jí snažily navnadit na den, který se kvapem blížil. Květa o pejskovi nechtěla ale ani slyšet. Jediné, co jí udržovalo v chodu byl úklid domu. Každou minutu věnovala úklidu a vyhazovala staré věci, které jí tak bolestnou vzpomínku připomínali. Děti jí veškeré manželovo věci schovali nahoře na půdě, aby jednoho dne nelitovala, že vyhodila veškeré vzpomínky.

Nadešel den D a mělo se jet pro krásného labradora, který by snad utěšil Květino srdíčko. Ta ale odmítala jakékoliv pohnutky od dětí, a tak děti bez jejího vědomí vzali všechno do svých rukou.

černý labrador

Po pár hodinách na cestě byli zase u maminky. Ta brečela nad hrnkem vychladlé kávy a žmoulala hadrový kapesníček. „Maminko?“ ozvalo se. Květuška pohlédla do dveří a v rukách svírající štěňátko dohnalo Květu k dalším slzám. „Vezměte ho pryč“ křičela na ně. Dcerka pustila pejska na zem a ten okamžitě cupital k ní. Vyšplhal se na gauč a položil si hlavu do jejího klína. V ten okamžik mu pohlédla do očí a věděla, že by si to tak její manžel přál. Že by si přál, aby zase žila.

O pár měsíců později Květa byla šťastná. Konečně zase mohla myslet bez tupé bolesti u srdce o svém manželovi. Vyprávěla pejskovi příběhy a ten jí pozorně poslouchal. Díky tomu, že se musela postarat o jeho žití, musela začít fungovat i ona. Toto je pravdivý příběh. Pes dokáže vyléčit i nejvíce zlomenou duši.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu pod tímto článkem jen za 50 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

Podobné příspěvky

© Ozdobse.cz - Všechna práva vyhrazena.